"Din realitatea cu atheneuri, caberneturi şi maşini."

Sorana Strat

Răspunde-mi cine-s mai frumoşi… Oamenii, ploaia?

Posted by tocsica on June 1, 2010

Îmi place ploaia. Îmi place ploaia liniştită, fără furtună, copaci rupţi, tunete sau fulgere. Îmi place să mă plouă pe umeri, să îmi intre picăturile în ochi şi să mă ud la picioare.

De câteva zile stau sub un nor negru, care pare că nu mai vrea să plece. S-a instalat deasupra blocului meu, şi plânge pe mine în fiecare zi. Doar peste blocul meu. 10 metri mai în faţă e senin. 10 metri mai în faţă poţi să faci plajă. Mă plângeam săptămâna trecută că degeaba ascult Omul Plajei, pentru că la mine soarele chiar răsare din blocul de vis-a-vis, dimineaţa la 7:30. Nu mai e cazul, însă. De câteva zile norul meu mă plânge. Constant, fără întreruperi, fără pauze de suspine, fără pauze de respiro.

Mereu mi-a plăcut ploaia. Ploaia spală tot. Spală străzile, spală oamenii, spală gândurile. Şi miroase frumos, miroase a curat, miroase a… ploaie. De fiecare dată când plouă, îmi amintesc de o scenă pe care am văzut-o acum câţiva ani. Eram în Iaşi, într-o noapte târziu. Citeam Ordinea cuvintelor, de Nichita Stănescu. La un moment-dat am auzit nişte ţipete înfundate afară. Am ieşit la geam să mă uit. Un băiat fugea după o fată. A prins-o de mână şi-a tras-o aproape de el, strângând-o tare la piept. Cred că plângea. Cred că amândoi plângeau. Nu-mi puteam da seama, pentru că ploaia spăla tot. S-au aşezat pe nişte scări. Ea şi-a pus capul pe umărul lui, tremurând, şi el a cuprins-o. Era frig. Era târziu. Erau uzi. M-am întors în pat, cu cartea mea. După vreo oră am ieşit la geam din nou. Băiatul era singur. S-a ridicat de pe scări, cu o cutiuţă în mână. A deschis-o şi-a scos din ea ceea ce părea a fi un inel. L-a aruncat peste garaje, undeva departe, cu un gest plin de furie şi durere, şi apoi a plecat. L-am privit până când trupul lui a devenit doar o umbră ştearsă pe strada udă. Se oprise ploaia.

Şi-o melodie.

Nicu Alifantis – Ploaie în luna lui marte

Şi ştiţi ce? Dacă stau mai bine să mă gândesc, chiar era luna martie.

Advertisements

2 Responses to “Răspunde-mi cine-s mai frumoşi… Oamenii, ploaia?”

  1. joby said

    ce ai scris acolo e din 31 august

  2. Admin said

    Super text

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: